Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gezegeninin, nelerdir, satürn, özellikleri

Satürn Gezegeninin Özellikleri Nelerdir

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Satürn Gezegeninin Özellikleri Nelerdir

Güneşe Jüpiter'den daha uzak ve biraz daha küçük olduğu için Satürn daha sönük görülür Yaklaşık125 ay olan kavuşum dönemi nedeniyle yılın büyük bir bölümünde gökyüzündedir Yörüngesinde çok yavaş ilerlediği için aynı takım yıldız içinde 2 yıldan daha uzun süre kalır Satürn'ün halkaları orta boy teleskoplar ile ayırt edilebilir Her 15 - 17 yılda bir Dünya Satürn'ün halkalarını düzleminden geçer bu durumda halkalar görülemez Satürn'ün uydularından sadece Titan ve Rhea orta boy teleskoplar ile görülebilir

Satürn Gezegeninin Güneşe uzaklığı: 1343 - 14255 - 1509 M km

Satürn Gezegeninin Çapı: 120500 km

Yörüngesel eğiklik: 250 Eksensel dönme: 10 s 14 dk

Dolanım süresi: 295 yıl Kavuşum dönemi: 3781 gün

Satürn Gezegeninin Uyduları: 17 tane Pan, Atlas, Prometheus, Pandora, Janus, Epimetheus, Mimas, Encaladus, Tetyhs, Telesto, Calypso, Dione, Rhea, Titan, Hyperion, Iapetus, Phoebe

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com