Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barajı, hidroelektrik, oymapınar, santrali

Oymapınar Barajı Ve Hidroelektrik Santrali...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oymapınar Barajı Ve Hidroelektrik Santrali...

Oymapınar Barajı, Antalya'da, Manavgat Nehri üzerinde, elektrik enerjisi üretimi amacı ile 1977-1984 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır

Beton kemer tipi olan barajın gövde hacmi 575000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 185,00 m, normal su kotunda göl hacmi 300,00 hm3, normal su kotunda göl alanı 4,70 km2'dir Bir mühendislik harikası olan baraj 540 MW güç kapasiteli HES (hidroelektrik santral) ile yılda 1620 GWh elektrik enerjisi üretimi sağlamaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com