Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
luna, vadisi, valle

Valle De La Luna Vadisi...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Valle De La Luna Vadisi...

Valle de la Luna (isp Ay Vadisi), Şili 'nin Antofagasta Bölgesi'nde bir çöl doğası, vadi
Vadi, Atacama Çölü'nde uzanır ve Salar de Atacama ile Licancabur Volkan'ı yakınlarında bulunur 1990 yılında kurulan Los Flamencos Milli Parkı'nın altıncı etabını oluşturur San Pedro de Atacama şehrine yaklaşık 17 km mesafededir Çevrenin diğer görülmeye değer yerleri gibi Valle de la Luna'da görece çok sayıda turist tarafından ziyaret edilir Sadece birkaç kilometre kuzeyinde kalan Valle de la Muerte 'ye (Ölüm Vadisi) benzer

Bitki örtüsü fakir olan bölge, Ay 'ın yüzeyine benzer Adını da bu yüzden almıştır Akşama doğru, güneş kavuşurken kırmızı ışıldayan kaya ve kumları seyredebilecekleri ya da fotoğrafını çekebilecekleri bir kumul ararlar Valle de la Luna 'nın bazı yerleri tuz arz eder Vadinin görülmeye değer en ünlü yeri tuz oluşumu Las Tres Marías 'dır (isp Üç Maria)

Flora ve fauna

Bitki oluşumları tek tek görülür Bunlara karanfilgiller de dahildir Kuraklık, gündüz sıcak, gece ise soğuk hava ısısıyla bölge, bitki örtüsünün gelişimine çok elevrişli değildir Hayvan alemi, And çakalı ile beraber birkaç kuş cinsinden oluşur

Atakama Çölü'nde yer alan Valle de la Luna (Ay Vadisi)

vadide güneş doğarken

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com