Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrupa, sembollerle, tanıyor, türkiyeyi

Avrupa Türkiye'yi Hangi Sembollerle Tanıyor

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avrupa Türkiye'yi Hangi Sembollerle Tanıyor

Avrupa Türkiye'yi hangi sembollerle tanıyor

Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi ve Madrid Üniversitesi'nin 5 Avrupa ülkesinde yaptığı kamuoyu yoklaması ilginç sonuçlar ortaya koydu

Katılımcıların, "Türkiye'yi hangi sembollerle tanıyorsunuz?" sorusuna yüzde 91,1'i "İstanbul", yüzde 70'i "Galatasaray" dedi

Avrupalı gençler Türkiye'nin üyeliğine yaşlılardan çok daha fazla destek verirken, fikirlerin oluşmasında popüler kültür, futbol ve turizmin etkili olduğu anlaşıldı

Antalya Atatürk'ten daha fazla tanınıyor

Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve Polonya'da gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasına göre, Antalya Atatürk'ten daha fazla tanınıyor Orhan Pamuk yüzde 11,5 oranında tanınırken, Hadise ve Fatih Terim, Yaşar Kemal'den de, Orhan Pamuk'tan da daha çok biliniyor

Büyük bilgi kaynağı ;Büyük ölçüde siyasi

Araştırmaya göre, Türkiye ile ilgili bilgi kaynağı büyük ölçüde siyasi liderler Özellikle Fransa'da en çok siyasi liderlerin açıklamaları Türkiye'yi tanıtıyor Avrupalıların Türkler hakkındaki görüşleri sorulduğunda da, katılımcılar yüzde 68,5'le "Olumlu" görüşünü bildirdi Yoklamanın sonuçlarına göre 18-24 yaş grubu, Türkiye'nin AB adaylığına sıcak bakıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com