Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
katliamı, talkan

Talkan Katliamı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Talkan Katliamı

70 yıl süren Türk-arap savaşlarının en önemli noktaları ve sonuçları ;1- 100000'in üstünde Türk katledilmiştir2- 50000'in üstünde Türk genci köle ve cariye yapılmıştır3- Şehirler yağmalanmış , ganimet diye halkın herşeyi talan edilmiştir4- Tüm zenginlikler , tarihi eserler yokedilmiş , yakılmış , yıkılmıştır5- Dünyanın en büyük katliamlarından biri olan "Talkan Katliamında" 40000 Türkün kesilerek24 km yol boyunca ağaçlarda sallandırılmıştır( Tarihte örneği çok azdır)6- Aynı şekilde "Curcan Katliamında da esir alınan 40000 Türk'ün nehir kenarında kafaları kesilmiş , nehrin suyu kıpkızıl olmuş , cesetler yine ağaçlarda sallandırılmıştır7- "Teslim olursanız canınız bağışlanacak" sözü hiç bir zaman yerine getirilmemiş ,"Şeriat söz tanımaz" denilerek kadın-erkek kılıçtan geçirilmiştir8- Araplar tarihte yaşadıkları bu en büyük yağma ve talandan çok büyük servet elde etmişlerdir9- Türkler böyle bir vahşet ve mezalimi Çinlilerden dahi görmemişlerdir10-Bu tarihi gerçekler "islam etkilenmesin" düşüncesiyle gizlenmekte , bahsedilmemektedir Türkçü siyasetçiler dahi konuyu geçiştirmektedir Bundan da Araplar nasiplenmektedir
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com