Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, margos

Margos Antlaşması...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Margos Antlaşması...

Margos Antlaşması(434); Margos Kalesi'nin tam karşısında ve Tuna'nın kuzey kıyısında bulunan Konstantina surları önünde yapıldığı için bu anlaşmaya Konstantia Barışı da denilmektedir

Bizans elçileri, Margos Kalesi önünde Attila tarafından at üzrinde karşılandıAttila, isteklerini barış şartı olarak yazdırdıMargos Barış Antlaşması'nın başlıca maddeleri şunlardır :

- Hunlarca esir edilmiş Romalılar ile çeşitli nedenlerle ülkelerini terk eden Hunlar, Doğu Roma Devleti'ne kabul edilmeyecekler - Romalı mülteciler ve esirlerin her biri için Avrupa Hunlarına sekiz altın fidye ödenecektir - Romalılar, Hunların hakimiyeti altında olan kavimlerle işbirliği yapmayacaktır - Ticaret yapmak için eşit şartlar altında bir araya gelinecek, ticari faaliyetler belirli sınır kasabalarında devam edecektir - Yapılan antlaşma devamlı olacak ve antlaşmaya her iki taraf da uyacaktır - Romalılar tarafından Avrupa Hun Devleti'ne, ödenen vergi 300 altın libre yerine 700 altın libre olacaktır

Doğu Roma imparatoru İkinci Theodosios bu şartları aynen kabul etmek zorunda kaldı Bunun üzerine Doğu Roma kendilerine sığınan Hunları iade ettiiade edilen Hunlar, kaçmaları dolayısıyla vatana ihanet ettikleri düşüncesiyle Attila tarafından cezalandırıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com