|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
beyte, ehli, incelikleri, osmanlının, saygısı |
![]() |
Osmanlı'nın İncelikleri, Ehli Beyte Saygısı!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı'nın İncelikleri, Ehli Beyte Saygısı!!Fatih Sultan Mehmet istanbul'u fethetme planları yapıyordu ![]() ![]() ![]() Çarşının bir tarafından girip, alış veriş yapmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam: -Ben sana bir şey satmakla sabah siftahımı yapmış oldum, ikinci alacağını da karşıdaki dükkândan al ![]() ![]() Fatih memnun olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aldıkları erzakı, medresede ilim tahsil eden talebelere gönderdi, kendisi de saraya gelip ALLAH'a şükür secdesine kapandı ve şöyle dedi: — Ya Rabbi sana hamdolsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 51 gün süren muhasaradan sonra Bizans, Akşemseddin Hazretlerinin de bizzat iştirakiyle fetholunmuştu ![]() ------------- Abdulhamid Han'in gerceklestirdigi en büyük projelerden biri olan, Anadolu topraklarini Ortadogu üzerinde Haremeyn'e baglayan Hicaz demiryolu insaatini bitimine yakin, ray döseme islemi Medine'ye yaklastiginda bu veli Sultanin: ''Mümkün olan bütün aletlerin üzerine keceler sariniz ki, fazla gürültü olmasin ve Ehl-i Beyt'in ve burada yatanlarinin ruhlari rahatsiz olmasin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu emir geregince Medine'den km'lerce önce tren raylarina kece dösendigi ve yine Ravza-i Tahire'nin mehabeti haleldar olmamasi icin trenlerin istim keserek sehre cok düsük bir hizla giris yaptigini ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|