Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
annesi, mahmutun, nakşidil, sultan

İi. Mahmut'un Annesi Nakşidil Sultan

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İi. Mahmut'un Annesi Nakşidil Sultan

1768 - 1817 yılları arasında yaşamıştır I Abdülhamit'in eşi ve Padişah II Mahmut'un annesidir

Fransız asıllı olduğu düşünülen Nakşidil Sultan, Osmanlı kaynaklarında padişah II Mahmut'un öz annesi olarak bilinmekle birlikte, bazı batı kaynaklarında II Mahmut'u evlat edinerek yetiştiren kadın olarak öne sürülmüştür II Mahmut 1808 yılında tahta çıkınca Nakşidil Sultan "Valide Sultan" oldu 22Ağustos1817 tarihinde vefat etti Cenazesi İstanbul Fatih Camii Nakşidil Sultan Türbesi'ne gömüldü

Nakşidil Sultan'ın kökeni, ölümünden sonraki yıllarda batı ülkelerinde birçok söylentiye yol açmış, çok sayıda romana konu olmuştur Bu söylentiler, nakşidil Sultan'ın genel olarak Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart'ın eşi Josephine'in kuzeni olduğu yolunda yoğunlaşmaktadır Söylentilere göre Nakşidil Sultan 1768 yılında Aimee Dubuc de Rivery adıyla Fransa'nın bir kolonisi olan Martinique adasında zengin bir ailenin kızı olarak doğmuştu Sonradan Napolyon Bonapart'ın eşi olacak olan Josefine, Aimee'nin kuzeniydi Aimee, Fransa'ya eğitim için yollanmıştı Bir gün Fransa'daki okulundan ülkesine geri dönerken Mayorka açıklarında seyahat etmekte olan gemiye Cezayirli korsanlar saldırarak onu esir aldılar Daha sonra Aimee, Cezayir'in beyi tarafından padişaha hediye olarak İstanbul'a gönderildi Haremde Nakşidil Sultan adını aldı

Günümüzde Martinique adasını ziyaret eden turistlere, dünyanın iki büyük imparatorluğunun en yüksek düzeyine yükselmiş iki kuzen olan Josephine Bonapart ve Nakşidil Sultan'ın o adada doğmuş olduğu anlatılmaktadır Bu söylenti ada için önemli bir ilgi alanı haline gelmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com