Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besinler, dost, hafızayla, olan

Hafızayla Dost Olan Besinler

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hafızayla Dost Olan Besinler



Hafızayı güçlendirmek için doğru besin tüketimi önemli

Elma
Günde bir ya da iki adet elma, unutkanlığı bir kenara bırakmanıza yardımcı olur Elmanın içinde bulunan antioksidan madde hafızanın güçlenmesini sağlar Beyindeki hücrelerin serbest radikallerden etkilenmesini engellerYapılan araştırmalar alzheimer hastalığına yakalanmış kişilerin günde iki elma yiyerek oldukça büyük gelişme gösterdiklerini ortaya koymuştur

Omega 3
Omega 3 hafızayı güçlendirir Somon, ton, sardalye balıklarında oldukça fazla miktarda bulunur Omega 3 içeren bu balıkları haftada en az iki defa tüketmek gerekmektedir Omega 3’ün en iyi bitkisel kaynakları arasında koyu yeşil yapraklı sebzeler, yağlı tohumlar ve ketentohumu sayılmaktadır Ceviz, badem ve fındık da Omega 3 kaynaklarıdır

Demir
Demir, hafızanın daha iyi çalışmasını salar Yeme alışkanlıklannız içinde demir içeren besinler az sayıdaysa hafızanız ile ilgili problem yaşamanız doğaldır Demirin beyne oksijen taşınmasında çok önemli bir rolü vardır Kırmızı et, kuru baklagiller, koyu yeşil sebzeler, domates ve pekmez demir açısından zengin olan yiyeceklerdir

Domates
Domateste bulunan ve oldukça güçlü bir antioksidan olan likopen, alzheimer gibi hafızanın zayıflamasına yol açan hastalıklara karşı oldukça etkilidir Bu nedenle bol bol domates tüketmeye çalışmalısınız

Fındık
Yapılan araştırmalar E vitamininin zayıflayan hafızaya oldukça yardımcı olduğunu ortaya koymuştur E vitamini açısından oldukça zengin olan fındık yemek de, bu nedenle beyin için yararlıdır Aynı zamanda bitkisel yağlar, yerfıstığı, ayçekirdeği ve buğday E vitamini açısından zengin besinlerdir

Brokoli
C vitamini de hafıza açısından oldukça yararlıdır ve C vitamini içeren besinlerin başında brokoli gelir Brokoli hem hafızaya hem de diğer hastalıklara iyi gelen bir yiyecektir Bu nedenle mümkün olduğunca çok tüketilmesinde fayda vardır Ayrıca turunçgiller, kivi, patates, karnabahar, kavun, çilek, incir, kırmızı ve yeşil biber de bol C vitamini içerir

Unutkanlığın nedenleri
Aşırı stresli ortamda bulunmak unutkanlığın en büyük nedenlerinden biridir
Zihinsel meşguliyetin fazla olması da hafızayı yavaşlatır
Depresyon geçiriyor olmak unutkanlığa neden olabilir
Aşırı sorumluk duygusundan dolayı çok ayrıntılara dalmak da unutkanlığa neden olur

Hafızayı yavaşlatan nedenlerden biri de beslenme bozukluklarıdır
Bazı kaygı bozuklukları, şizofreni, bunama, kafa yaralanmaları, beyin kanamaları ve alzheimer gibi hastalıklar unutkanlığa yol açar
Vitamin eksiklikleri de bir başka nedendir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.