![]() |
Hastalık Tetikleyici Yiyecekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hastalık Tetikleyici YiyeceklerHastalık Tetikleyici Yiyecekler Beslenme ve diyet uzmanı Gülcan Emirza, hastalık yapan veya var olan hastalıkları tetikleyen gıdaları açıkladı ![]() Astım hastaları konserve, turşu, fast food beslenmeden; migren hastaları peynir, salam, sosisten; gastriti olanlar kakao, hazır meyve sularından; panikatağı olanlar kafeinli içeceklerden uzak durmalı ![]() ![]() Migren: Her türlü peynir, sucuk, salam, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünleri, hazır et ve tavuk suyu tabletleri, deniz ürünleri (kalamar, karides, midye), konserve besinler, turunçgiller, yağlı ve baharatlı yiyecekler, kafeinli içecekler, bakla ve maya ![]() ![]() Reflü: Az az ve sık sık beslenilmeli, fazla yemek yemekten veya uzun süre aç kalmaktan kaçınılmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gastrit: Kakao, hazır meyve suları, limonata, sıcak ve kepekli ekmek, ekşi yoğurt, kabuklu ve kumlu meyveler, kuru baklagiller, turp, salça, sirke, ketçap, hardal, zeytin, kuruyemiş, kurutulmuş meyveler asla tercih edilmemeli ![]() Tansiyon: Sodyum alımı günde 1,5-2,5 gr arasında tutulmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalp ve damar hastalıkları: Kalamar, karides, ıstakoz gibi deniz ürünleri tüketimi azaltılmalıdır ![]() ![]() ![]() Diyabet (şeker): Posa içeriği zengin yiyecekler tercih edilmeli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|