Sigara İçen Kiraz Yesin!. |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sigara İçen Kiraz Yesin!.Kirazın Sadece Meyve Olarak Değil Kökleri, Kerestesi, Kabukları, Zamkı, Yaprak ve Çiçekleri, Çekirdeği ve Meyve Sapları ile Çok Yönlü Bir Bitki Olduğu Belirtildi 26 Haziran 2011 Pazar 01:11 KİRAZ BÖBREK DOSTU İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerin dostu olan kiraz vücudu zehirli maddelerden temizliyor Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılıyor Ayrıca yapısında bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği ve varsa zamanla döktüğü, ayrıca safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olduğu biliniyor Vücuttaki fazla suyun atılmasıyla, dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı oluyor Kirazın ayrıca peklik giderici özelliği bulunuyor Özellikle bayat yemeklerle pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önleyen kiraz, aynı zamanda kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesini, yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlıyor Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesinin deride kırışıklıkları önlediği ve giderdiği belirtiliyor Karaciğerin dostu olan kiraz, hastalıklar, fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardım ediyor Karaciğer zamanla normale dönüyor ve safra salgısı artıyor Böylece sindirim gücünü artırıyor Kirazda bulunan 'levüloz' adlı şeker kolay sindirilebildiği için şeker hastaları hiçbir tehlike oluşmadan kiraz yiyebiliyor Ayrıca içerdiği madensel madde ve vitaminler nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklılığı artırıyor Yapısındaki bol fosforuyla sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlıyor A vitamini kaynağı karoten içeren kiraz, aynı zamanda gözlerin dostu KİRAZIN MEYVESİ KADAR AĞACI DA ŞİFA KAYNAĞI Ağaç kabukları yüksek ateşe ve pekliğe iyi geliyor, yaprakları müshil olarak, çiçekleriyse göğsü yumuşatıcı olarak kullanılıyor Kirazı bağırsakları zayıf ve yüksek tansiyon sorunu olanların dikkatli tüketmeleri gerekiyor Sapları, idrar söktürücü olduğu gibi bronşite karşı kullanılıyor Gölgede iyice kurutulan sapla hazırlanan şurup veya demlemelerle iyileşme sağlanabiliyor Saplar gerekirse kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor Bir litre su içine bir küçük avuç sap konularak hazırlanacak demlemeden günde 3-4 fincan içiliyor Bu demleme günde iki kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor Ya da hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze veya kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor Sapları ayrık ve Mısır püskülü ile kaynatılarak demlendiğinde ayak ve karın şişliği; arpa ile kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor Dövülmüş çekirdeğinin kaynatılmış suyu idrar zoru sorununa yardımcı oluyor Ayrıca çekirdekleri ısıtıldıktan sonra bir beze sarılarak karın bölgesinde ağrıların giderilmesi için kullanılıyor Kirazın sapını kaynatıp veya kaynamış su ile 10 dakika demleğinizde bu su böbrek taşlarının erimesini sağlarSabah ve akşam içilecek birer bardak su böbreklerdeki taş ve kumu döktürür KİRAZ ASPİRİNDEN DAHA FAYDALI Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ProfDr Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi Kirazın ayrıca damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine da faydalı olduğuna dikkat çeken Karadeniz, şöyle konuştu: "Menopoz döneminde faydalı olmaktadır Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan 'antosiyanin' isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedir Kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmektedir Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki yapmaktadır" KİRAZ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Uzmanlar, kiraz alırken temiz, parlak ve hasarsız olmasına dikkat edilmesini istiyor Uzmanlar, kiraz konusunda şu tavsiyelerde bulunuyor: "Rengi koyu olanlar her zaman daha tatlıdır Saklarken kirazın saplarını çıkarmazsanız ömrü daha uzun olur Yıkamadan plastik bir kaba koyup buzdolabında saklayın ve daima yemeden önce yıkayın Buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında 1-2 saat bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır Taze kirazların 2-4 gün içinde tüketilmesi gerekir Kirazı ayrıca derin dondurucuda saklayabilirsinizBunun için kirazın çekirdeklerini çıkarmanız gerekir" İŞTE EN GÜZEL KİRAZLAR Kirazın Faydaları Yararlari • Güçlü bir ağrı kesicidir, 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirinden on kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir, • Kolesterolü ve kan şekerini düşürür, • Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler,antioksidan etki yapar, • Kabızlık gidericidir, • Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur, • Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker, • Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur, • Yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır; (100 gr kiraz=70 kalori) |
|