Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beslenme, egzersiz, hakkında

Egzersiz Ve Beslenme Hakkında

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Egzersiz Ve Beslenme Hakkında

Yepyeni bir güne uyandım, yatakta 5 dk daha 5 dk daha diyerek şekerleme yapmak istiyorum her zaman ki gibi Ama zorda olsa kalkmak zorunda olduğumun farkındayım Kalktım kahvaltı, duş derken evden çıktım 2 katta oturuyorum ve asansörle yolculuk yapmak cok güzel bir duygu hem merdiven kullanırsam basenlerim genişliyor İş yerim 10 dk mesafede ama o kadar yolu kim yürüyecek, arabama bindim rüzgarın yüzüme dokunmasını istedim Arabanın camlarını açarken otomatik açılmasını kim icat etmişse ve otomatik vitesi kim bulduysa çok dua ettim Ne kadar kötü, eskiden düz vites arabalar, debriaj, fren ve vites offf ! hem kolum hem ayaklarım yoruluyordu Bunları düşünürken iş yerime gelmişim bile, asansör yolculuğu ve masamdayım Sandalyem çok konforlu yani tekerlekleri var kitap alacaksam, diğer masaya gideceksem ayağa bile kalkmadan diğer masadayım Bütün gün yerimden kalkmadan bütün işlemlerimi yapabiliyorum Eskiden kahve yaparken şekeri, kahvesini ve kremasını ayrı ayrı koymak için onca enerji harcıyordum Beni düşünen birileri var artık 3 ü 1 arada kahveler Hayatın ne kadar kolaylaştığını düşünmemek elde değil Gün bitti ve evin yolunu tuttum, yemeğimi yedim bulaşıkları makinaya koydum, koltuğa uzandım, kumandanın pilide bitmiş günlerdir aynı kanalı izlediğimi farkettim tek kanallı döneme dönmüşüm ki yarın pil almalıyım yoksa kanalı değiştirmek için kalkıp tv den değiştirmek off düşüncesi bile yoruyor Derken ne kadar yorucu birgün geçirdiğimi farkettim, yatak odasının yolunu tuttum ve derin bir uykuya daldımSanırım yukarıda bahsettiğim hikaye hiçbirinize yabancı gelmemiştir Hepimizin yaşantısı az yada çok böyledir Rutin ve sıkıcı, maksimum hareketsizlik ve minumun hareketlilik gün boyu bitmeyen kilo problemine dayalı konuşmalar diyet önerileri, bitmeyen ve uzayıp giden konuşmalardır Acil eylem planı olarak ocak ayından sonra; binlerce lira ödenen spor merkezleri eve alınan yürüş bandı ve kondisyon bisikletleri faaliyete geçirilir Ancak spor merkezlerine verilen para sadece vicdanı rahatlatırken yürüş bandları ise çok iyi çamaşır askılığı olur

Yapacaklarımız aslında okadar basittir ki; yukarıda ki hikayede dikkat ederseniz asansör yerine merdiven kullanılsa araba yerine yürünse, masada ki kitabı almak için koltuğu hareket ettirmek yerine kalkıp alınsa vs sizce faydalı olmaz mıydı ?

Minicik bir örnek;
Hepimizin bildiği ‘benim dedem 90 yaşına kadar tereyağı da yedi, diyette yapmadı ama ne kilo aldı ne sağlık problemi yaşadı’ Peki bunu söylerken hiç düşündünüz mü o asansör kullandı mı?, kumanda kullandı mı? işe araba ile mi gitti ?

Hepisine cevabımız hayır, o hiç birini yapmadı ama bizim teknoloji dediğimiz hayatımızı kolaylaştıran kavramları yaşamadı Biz teknolojinin nimetlerini kullanmayalım demiyoruz Eğer kullanıyorsak o oranda hareketimizi arttırmamız gerekiyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com