Zayıflamak İçin Ekmek Yiyin! |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zayıflamak İçin Ekmek Yiyin!Yanlış duymadınız Sağlıklı zayıflamak istiyorsanız vücudun enerji ihtiyacını tam tahıl unları ile yapılmış ekmekten karşılamalısınızDiyete başlayan hemen herkes önce ekmeği keser! Fazla yenildiğinde yüksek kalori alımına sebep olduğu doğru olmakla birlikte ekmeğin tamamen kesilmesi ile vücuttan yağ değil kas kaybı gerçekleşiyor Çünkü karbonhidratlar vücudun ilk tercih ettiği yakıtlar ve karbonhidrat alevinde yağ yakımı başlıyor Karbonhidrat alınmadığında ise vücut proteinleri yani kasları yakmış oluyorBu konuya daha önceki yazılarımda da değinmiştim ancak bu hafta katıldığım bazı toplantılarda ve verdiğim konferanslarda en çok ekmek konusunun merak edildiğini ve yanlış bilindiğini gözlemledimEkmeği kestim diyen bir kişiye emin misin? Sorusunu sorup dün yediklerinizi söyler misiniz? Dediğimde cevabı aksi yönde alıyorum Yani çorba, pilav, patates, galeta yediklerini buna karşılık ekmek yemediklerini düşünmeleri şaşırtıcı geliyor 1 dilim ekmek 25 gramdır 1 dilim ekmeğe karbonhidrattan zengin bazı besinler eşit sayılmaktadır Bunlar birbiri yerine tüketilebilir Aşağıda verdiğim listedeki her bir yiyecek 1 dilim ekmek sayılıyor Ekmek Değişimleri (1 dilim ekmeğe eşdeğer yiyecekler) Ekmek ( Buğday, Çavdar, Yulaf ) 1 ince dilim (25 gr ) Hamburger ekmeği ½ adet Sandviç ekmeği 1/3 adet Galeta 2–3 adet Diyet Bisküvi ½ paket Etimek 2 Adet Çorba (mercimek, yayla vb) 1 Küçük kâse Pirinç pilavı 2 Yemek kaşığı Bulgur pilavı 2 Yemek kaşığı Makarna 2 Yemek Kaşığı Kuskus, Erişte 2 Yemek Kaşığı Patates 1 Orta boy Kestane 3 Orta boy Patlamış Mısır 1 Su bardağı Haşlanmış mısır 1/2 Orta boy Yufka 1/8 Adet Leblebi 1 Avuç Simit 1/4 Adet Yulaf ezmesi 2 Yemek Kaşığı Un, irmik, nişasta vb 2 Yemek Kaşığı Kahvaltılık gevrek 2 Yemek Kaşığı Günlük ne kadar ekmek tüketileceği konusu ise bireysel olarak belirlenmesi gereken bir değer Bu sebeple siz de diyetisyene danışarak ekmek ve diğer yiyecek gruplarından ne kadar ihtiyacınız olduğunu öğrenmelisiniz Dyt Aysen Arıcan |
|