Süt Ve Süt Grubu Değişim Karşılıkları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Süt Ve Süt Grubu Değişim KarşılıklarıSüt ve süt yerine geçen besinler; süt, yoğurt, peynir ve süttozu gibi süt ve sütten yapılan besinlerdir Bu besinler protein, kalsiyum, fosfor, B2 vitamini (riboflavin) ve vitamin B12 olmak üzere birçok besin ögesini içerirler Tüm yaş grubundaki insanların her gün düzenli olarak bu grup besinlerden tüketmeleri gerekir Süt ve süt ürünleri yağ içeriği yönünden de zengindir Doymuş yağ ve kolesterol ile yağda eriyen A vitamini içerirler Yağ ve kolesterol alımını diyette sınırlandırmaları gereken kişilerin yağ miktarı azaltılmış süt, yoğurt ve peynirleri tercih etmeleri gerekir Süt DEĞİŞİMLERİ (1 bardak süte eşdeğer yiyecekler) 1 Bardak Yoğurt 2 Bardak Ayran 1 Bardak Kefir |
|
|
|