Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güzellik, hapları

Güzellik Hapları

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güzellik Hapları

Avrupalı kadınların “güzellik hapları” ülkemizde de giderek yaygınlaşıyor Hammaddesi domateste bulunan likopen ve soya olan bu nutri kozmetikler, iddiaya göre yaşlanmaya “içten” meydan okuyor Peki, bu ne kadar doğru?

Güzellik hapları, kremlerin aslında o kadar da işe yaramadığının fark edilmesinden doğan boşluğu doldurmak için üretilen bir balon mu, yoksa gerçek bir güzellik iksiri mi?

sayılamayacak adar fazla LİKOPEN DEPOSU DOMATES, C vitamini kaynağı limon ve portakal, antioksidan zengini soya ve balıkyağı
Bütün bunlardan ilham alınarak ilk güzellik hapı Imedeen, Danimarka’da botoksa rakip iddialarıyla piyasaya sürüldü Çok geçmeden HÜLYA AVŞAR’IN “Ben de kullanıyorum, çok memnunum” açıklamasıyla ürün satışı patlama yapmış ve özellikle sosyetede büyük ilgi görmüştü “Neden sadece sosyetede?” diye soracağınız tahmin ettiğimizden bir araştırma yaptık Gelişen teknolojiyle birlikte maliyetler düştüğünden ürün bugün çok ucuzladı ancak ilk piyasaya çıktığı dönemdeki fiyatı, neredeyse asgari ücret kadardı

Bugün birbirini ardına yeni güzellik hapları çıkıyor Dr Dahlgren'in yepyeni formülle geliştirdiği yeni jenerasyon cilt güzellik hapı Estime ve Derya Baykal’ın marka yüzü olduğu Evelle… Sonra da Solgar gibi diğer bitkisel markalar da aNTİOKSİDAN özellikli güzellik haplarını üretmeye başladılar

YÜZ YILDIR KADINLARI GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞAN Loreal ve Nestle’nin ortak üretimi Inneov Fervente’nin Araştırma-Geliştirme Müdürü Patricia Manissie bu soruya şöyle cevap veriyor: “Evet, biz Inneov Fervente’de domatesten elde ettiğimiz likopeni etken madde olarak kullandık Ancak bu etkiyi sağlamak için günde 2 buçuk kilo domates yemek gerekir ki, bu bile yetmeyebilir Çünkü çiğ domateste bulunan likopenin büyük bir kısmı, bağırsak açıklığına ulaşmadan, yani vücut tarafından emilmeden bağırsaklar yoluyla dışarıya atılır Oysa biz burada likopeni sütle birleştirerek, yani Lacto-Likope yaratarak bağırsak açıklığına ulaşmasını, plazmaya etki etmesini ve yaşlanmayla mücadele etmesini sağladık Laco-Likopen domates ekstresinden elde edilen likopene göre vücut tarafından 10 kat daha kolay emiliyor

MÜHİM OLAN İÇ GÜZELLİK
ANTİ AGİNG UZMANLARI YILLARDIR AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR “Cilt içten beslenir, dıştan desteklenir” Yani istediğiniz kadar kremi yüzünüze boca edin, bu işe dünyanın parasını yatırın, yediklerinize dikkat etmezseniz paranızı boşa harcamış sayılırsınız Kısaca mühim olan iç güzelliğidir ve bunu parayla kazanmak gibi bir şansınız yoktur Bu durumda güzellik hapları kulağa son derece mantıklı geliyor “Biz bu etken maddeleri hap yerine, doğal yollardan alsak, yani domates ve portakal yesek olmaz mı?” diye sorabilirsiniz

salçası yiyerek, domates çorbası ya da yeşil çay içerek de güzelliğinize katkıda bulunabilirsiniz

GÖRÜŞLER…
Prof Dr Osman Müftüoğlu
“İşe yarayabilir ama mucize beklenmemeli”
“Çok özel bazı maddeler var doğada ve bunlar ciltte kolajen üretimini arttırabiliyor Yiyip içtiğimiz şeylerin içinde bulunan doğal bazı moleküller bunlar Mesela domatesteki kırmızı mucize likopen bunlardan biri Proteinli yiyeceklerin çoğunda bulunan Coenzim Q10 bir diğeri Çok güçlü bir antioksidan olduğu tartışma bile götürmeyen Alfa Lipoik Asit bir başkası Bu listeyi daha da uzatmak mümkün E vitamini, C vitamini, Betakaroten gibi vitaminler selenyum, çinko gibi mineraller bu listede her zaman yer bulabilir Bunları besin olarak da alabilir ve güzellik haplarıyla aşağı yukarı aynı etkiyi yaratabilirsiniz ancak sizin için zahmetliyse, denemenin hiçbir zararı yok
Dr Ender Saraç
“Ben de kullanıyorum, çok faydalı”
“Cildin sadece dışarıdan krem sürerek gençleşmesinin mümkün olmadığını her zaman söylerim Mutlaka içeriden desteklemek gerekir Beslenme çok önemli ama yeterli değil Ben güzellik haplarının gücüne sonuna kadar inanıyorum ve ben de kullanıyorum Ayrıca ayda bir kez mezoterapi de yaptırırım Bunun sonucunu da en iyi okul buluşmalarımızda fark ediyorum, 51 yaşındayım ama hala 40 gibiyim

ŞÖHRETİ GEÇ YAKALAYAN NARIN MARİFETLERİ
Son yıllarda likopen kadar iddialı, yok satan bir başka güzellik iksiri de nar ve çekirdeğinin yağı İçeriğindeki elajik asit ve omega-5 yağlarının cilt için faydaları keşfedilince önce marketlerde, sonra da kozmetik reyonlarında bulunmaz oldu Narı saf haliyle yemek gerçekten çok faydalı Kanser ve bunamayı büyük ölçüde önlediği gibi güçlü antioksidan özelliğiyle yaşlanmayı da geciktirici etkisi kanıtlanmış durumda Her gün 1 su bardağı kadar nar suyu içerek güzelliğinize büyük ölçüde katkıda bulunabilirsiniz

ETKİSİ ÜÇ AY SONRA DENİYOR AMA…
Güzellik haplarını aldınız, ertesi sabah hiçbir şey olmadı diye eczacınızın kapısına gitmeyin, çünkü etkileri ancak üç ay sonra ortaya çıkmaya başlıyor O da yavaş yavaş… Ancak onca araştırmalarımıza rağmen bu iddiayı destekleyecek tarafsız klinik test sonucuna rastlayamadık Bu durumda markaların kendi araştırmalarına güvenmek zorundayız

BENJAMİN BUTTON’UN HİKAYESİ GERÇEK Mİ OLACAK?
İngiltere’deki University Collage of Landon’da görevli Profesör Linda Partridge’nin iddiasına göre önümüzdeki 10 yıl içinde zamanı geriye sardıran haplar piyasada olacak Harvard Üniversitesi’nde de benzer bir araştırma yapılıyor uzun zamandır “Benjamin Button’un Tuhaf Hikayesi” filmindeki gibi zamanı 20-30 yıl kadar geriye sardırmayı amaçlayan uzmanlar, deney farelerini gençleştirmeyi başarmış
SONUÇ
Görüştüğümüz anti-aging uzmanları ve dermatologların hepsi güzellik haplarının bir zararı olmadığını ancak çok fazla beklenti içinde de olunmaması gerektiğini söyledi Kesinlikle gençliğin olmazsa olmaz bir şartı değil Hapları kullananların sigara içmeyen, doğal antioksidanlara hayatında geniş yer veren bireylerden çok da farkı yok, ancak düzensiz beslenenler için yararlı Oluşan kırışıkları yok etmiyor, çöken yerleri doldurmuyor ancak yaşlanma sürecini yavaşlatıyor ve cilde ışıltı katıyorlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com