![]() |
Hangi Balık Hangi Ayda Yenir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Balık Hangi Ayda Yenir?![]() Tüm deniz canlılarının üreme ve yaşama mevsimleri olduğu gibi tüketilme mevsimleri de var ![]() ![]() ![]() Hangi balığı hangi ay tüketeceğinizi öğrenerek hem balığın lezzetli olmasını sağlayabilir hem soylarının tükenmesine engel olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Lezzeti, sağlıklı ve ucuz oluşu balığı sofraların vazgeçilmezi haline getiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OCAK: Uskumru Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetlerini muhafaza eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞUBAT: Kalkan, lüfer Şubat ayına gelindiğindeyse, pahalı sofraların önemli karakteri olan kalkan mevsimi başlar, mayıs sonuna kadar devam eder ![]() ![]() ![]() ![]() MART: Kalkan, kefal Mart ayında kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır ![]() ![]() NİSAN: Levrek Nisanda kalkan, lezzet bakımından yine liste başında gelir ve en bol zamanıdır ![]() ![]() ![]() MAYIS: Barbunya, tekir Mayıs ayına bakılınca ıstakoz, levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç, kırlangıç, pavurya, karides, iskorpit bolca çıkar, zevkle yenir ![]() ![]() HAZİRAN: Verimsiz dönem Haziran ayında balıkların az tutulduğunu ve geçici olarak Karadeniz'e gittiklerini bildiren Prof ![]() ![]() ![]() ![]() TEMMUZ: Sardalya Temmuzda sardalyanın mevsimi başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() AĞUSTOS: Palamut Ağustos çingene palamudu mevsiminin açtığı aydır ![]() ![]() EYLÜL: Kolyoz, izmarit Eylülde sardalya, kılıç nefasetini devam ettirir ![]() ![]() ![]() EKİM: Her çeşitte bolluk Ekim ayında geçici balıkların yazın Karadeniz'de beslenip Marmara'ya dönüşe başladığı aydır ![]() ![]() KASIM: Pisi, torik Kasım ayında ekim ayındaki balıkların bolluğu ve lezzeti devam eder ![]() ![]() ![]() ARALIK: Hamsi, tekir Aralık ayında ise uskumru, lüfer, palamut, torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır ![]() Kaynak |
![]() |
![]() |
|