![]() |
Et Ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Ve Et Yemekleriyle İlgili Püf NoktalarıEtin pişerken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun ![]() Güveç yaparken toprak kokusunun yemeğe geçmemesi için, yeni iken içerisine bir bardak sirke döküp kaynatın ve soğumaya bırakın ![]() Etin suyunun berrak olması için, üstünde oluşan köpüğü bir kevgir ile temizleyin ![]() Izgara yapılan etin yumuşak ve lezzetli olması için, bir süre ayçiçek yağında bekletin ![]() Bifteklerin kurumaması için, kızgın yağda kızartmalı ve pişirme süresi 5-6 dakikayı geçmemesi gerekir ![]() Eti pişirirken metal çatal batırmamaya dikkat edin ![]() ![]() Mangalda ızgara yapacağınız zaman, ateşin harlamaması için ateşe biraz tuz serpin ![]() Fırında pişen etin kurumaması için, fırının içine su dolu bir kap koyun ![]() |
![]() |
![]() |
|