![]() |
Hamur İşleri İle İlgili Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri İle İlgili Püf NoktalarıPastanın piştikten sonra kalıbından rahat çıkması için 10 dakika bekletin ![]() Fırına sürdüğünüz kek kalıbının altına biraz tuz koyun, kalıbın yanmasını önleyin ![]() Keki kalıptan çıkarmak için, fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar kalıbıyla ıslak bir bezin üzerinde bekletin ve sonra bıçağı kekin çevresinde dolaştırarak kalıbı ters çevirip dışarı çıkartın ![]() Marketten alınan bisküvilerin paketini açtıktan sonra kendi ambalajında bırakmayın ![]() ![]() Pişen kurabiyeler tepside soğuyunca yapışır ve parçalanarak çıkar ![]() ![]() Hamuru iyi açabilmek için unu iyice yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakın ![]() ![]() ![]() Un ile yapılan pasta, kek, kurabiyeye biraz limon suyu koymak hamuru kabartır ![]() Hamur açılan oklavanın hamura yapışmaması için ara sıra unlamak gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|