![]() |
Yumurta İle İlgili Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurta İle İlgili Püf NoktalarıAkını kulandığımız yumurta sarılarını birkaç gün saklayabilmek için, üstünü örtecek kadar su koyarak buzdolabında saklayın ![]() Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın ki demir minerali kaybolmasın ![]() Haşladığımız yumurtanın kabuklarının kolay soyulabilmesi için, haşlarken suyuna bir miktar tuz atın ![]() Yumurtalı bulaşıkları ılık suyla yıkayın ![]() Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevirilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz ![]() ![]() Taze yumurtanın akı berrak, sarısı ise yuvarlak olur ![]() Bayatlamış ve kokmuş yumurtalar sağlığa zararlıdır ![]() Bayatlamış yumurtalar kırıldıkları zaman sulu bir görünümdedir ![]() ![]() ![]() Bayatlayan yumurta yenildiği takdirde, bulantı, kusma, karın ağrısı, bitkinlik, ishal, baş dönmesi, ateş gibi belirtiler gösterir ![]() ![]() ![]() Yumurtalar alümünyum kapta çırpılırsa siyahlaşır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|