Köy Tarhanası Benim Yaptığım |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köy Tarhanası Benim Yaptığım1 Bağ yeşil nane (isterseniz bir tutam taze fesleğen), 1 bağ maydanoz, 1 Kg Kırmızı etli biber, 1 kg Domates, 1 paket karabiber, 1 paket kırmızı toz biber, 1 kaşık pulbiber (istenirse), 1 kaşık sumak, Aldığı kadar un, Yarım Kilo yoğurt, 1 su bardağı zyağı (yada 1 paket margarin), 2-3 Baş kurusoğan, 1 Baş sarmısak, Tuz, Yapılışı Derince büyük bir kaba yıkadıktan sonra yeşilliği, kırmızı biber ve domatesi koyup üzerine kaynar su döküp hamurlaşıncaya kadar kaynatalım, suyu süzüp kevgirden geçirelimki kabukları ayrışsın, ayrı br tencereye yağımızı koyup üzerine ince tarafından rendelediğimiz kurusoğan ve sarmısağı ilave edip iyice öldürelim, sonra kevgirden geçirdiğimiz pütürsüz harca katalım, artık bütün baharatları tuzu, yoğurdu, kalan bütün malzemeyi katıp aldığı kadar un kata kata güzelce yoğuralım, hamurumuz düzgün kıvama gelince çinko sırlı bir kaba koyup üstüne bez örtüp 2 gün mayalanmaya bırakalım, 2 gün sonra küçük lokmalar halinde temiz örtüler üzerine yayalım, iyice kuruduklarına kanaat ettikten sonra ya eski usul kevgirleyelim, yada mutfak robotundan geçirelim, eğer ben tek başımayım bu kadar tarhanayı ne yapıcam derseniz yarı malzemeden yoğurun tarhanayı |
|