Paşa Çorbası... |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Paşa Çorbası...Malzemeler: 250 gram dana kıyma 1 kase erişte 1 kase nohut 1 yemek kaşığı domates salçası Karabiber Kırmızı toz biber Ayçiçek yağı Terbiyesi için; 1 kase yoğurt 1 diş sarımsak Un Yapılışı: Plastik bir kaba 250 gram dana kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber konulur Kıymanın makineden bir kez çekilmiş olması gerekmektedir Kıyma 2 dakika yoğrulur Teflon büyük boy tencereye 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı toz pul biber ve tencerenin yarısı kadar kaynar su konulur Yoğrulmuş kıymadan nohut büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır 1 kase nohudun bir gece evvelden suya bırakılıp haşlanması gerekmektedir Hazırlanan köfteler tencerede kaynamaya başlayan suya karıştırılır Ortalama 10 dakika sonra (köftelerin rengi değiştiğinde) 1 kase nohut ve 1 kase erişte çorbaya eklenerek pişmesi için bırakılır Plastik bir kaba 1 kase un, 1 diş dövülmüş sarımsak ve alabildiğince un konularak karıştırılır Harcın içerisine çorba için pişen tencereden 1 kaşık suyunu alarak terbiye kesilmemesi için içine karıştırılır Hemen ardından yavaş yavaş karıştırılarak yapılan terbiye de çorbaya karıştırılır Yemeğimizin yapılış süresi ortalama 30-40 dakikadır 6 kişilik servis edilebilir |
|