Taze Fasulye Çorbası |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Fasulye ÇorbasıKullanılan Malzemeler: Yarım kilo taze fasulye 5 Su bardağı su 2 Çorba kaşığı margarin 2 Çorba kaşığı un 1 Su bardağı süt 1 Yumurta sarısı Yarım limon suyu 1 Çay kaşığı kırmızıbiber 1 Çorba kaşığı tereyağı Tuz Tarifin Hazırlanışı •Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp, 1 santim genişliğinde küçük parçalar halinde doğrayın •Bir tencereye alarak üzerine tuzlu sıcak su ilave edip, pişirin •Margarini bir tavada eritip, unu pembeleşinceye kadar kavurun •Kavrulan una azar azar süt ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın •Karışım boza kıvamına gelince kısık ateşte bir taşım kaynatın •Haşlanmış fasulyeleri suyuyla birlikte unlu karışıma ilave edip, 2-3 dakika kaynatın •Limon suyu ile yumurtayı çırparak terbiye hazırlayın •Karışımı kaynayan çorbaya yavaş yavaş yedirin ve tencereyi ateşten indirin •Bir tavada tereyağını kırmızıbiberle kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin •Sıcak olarak servis yapın |
|