İşkembe Çorbası Resimli |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İşkembe Çorbası ResimliMalzemeler: 1 kg işkembe 2 tepeleme yemek kaşığı un 1 adet büyük yumurta 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 Türk kahvesi fincanı sirke 12 limonun suyu 4-5 diş ezilmiş sarımsak tuz Yapılışı: İşkembeyi yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle düdüklü tencerede pişirin(ortalama 1 saat) Piştikten sonra küpşeker büyüklüğünde doğrayın Yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın ve 2 su bardağı su ekleyip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin Yoğurtlu su karışımını, 1 su bardağı işkembe suyunu ve doğranmış işkembeleri bir tencereye alıp arasıra karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca tuz ekleyip 10 dakika daha pişirin (kıvamını ayarlamak için gerekirse sıcak su ekleyin) Bir tavada tereyağını eritin, biberle beraber çorbaya ekleyip karıştırın Sirke, limon suyu ve ezilmiş sarımsakları karıştırın ve servis sırasında çorbaya dilediğiniz miktarda ekleyin |
|