Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbasi, sogan

Sogan Corbasi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sogan Corbasi



Soğan ÇorbasıSoğan Çorbası Tarifi - Soğan Çorbası Nasıl Yapılır - Soğan Çorbası Malzemeleri

1)Tarif

Soğan Çorbası

MALZEMELER

-2 kaşık margarin 6 bardak et suyu
-4 orta boy soğan
-1 çorba kaşığı un
-1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
-1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

1- Soğanlar soyulup yıkandktan sonra ikiye bölünür Yarım ay şeklinde ince ince doğranır

2- Bir tencerede margarin eritilip soğanlar içine konulur ve pembeleşinceye kadar kavrulur Un ilave edilip biraz daha kavrulur

3- Et suyu ve tuz tencereye alınır kapak kapatılıp yarım saat kısık ateşte pişirilir

4 – Çorba kaselere alındıktan sonra üzeri kaşar peynir rendesi veya istenen baharatlarla süslenerek sıcak servis vapılır
Afiyet Olsun


=================================================

2)Tarif
Soğan Çorbası
Malzemeler ; 4 kişi için
4 adet büyükçe Kuru Soğan
6 su bardağı Et Suyu yada Su
1 fincan Un
2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir
2 yemek kaşığı yağ
Tuz, Karabiber

Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur
Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur Top top olmaması için bir müddet karıştırılır
Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur

Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır


3)Tarif
SOĞAN ÇORBASı

MALZEMELER

500 gr soğan
2 çorba kaşığı un
2 dilim bayat ekmek
5 su bardağı et suyu
25 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 kahve fincanı kaşar peyniri , rendelenmiş
karabiber, tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın Tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin Yağ kızmaya başladığında doğradığınız ekmekleri yağın içine atıp kızartın Ekmekler pembeleşdiklerinde bir kevgir yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın Daha sonra yağın içine kıyılmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun Soğan pembeleştiğnde, yağa biraz un serpiştirin ve un renk değişinceye dek karıştırarak kavurun Unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakınSoğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın Kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.