Enginar Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Çorbası Tarifibakın ne buldum bu tarifi deneyen var mı Malzemeler 2 Adet taze enginar veya konserve 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Su bardğı sıcak et suyu Yarım demet dereotu 1 Çorba kaşığı süt kreması 4-5 Dal maydanoz 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz, karabiber Hazırlanışı Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın ![]() 1 5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun![]() Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın ![]() Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin ![]() Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin ![]() Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun ![]() Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın
|
|
|
|