Kelecoş |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kelecoş15 çay bardağı nohut 15 çay bardağı şeker fasulye 1 çay bardağı yeşil mercimek 15 çay bardağı dövme buğday Yarım kg yoğurt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un 250 gr kuşbaşı kuzu eti 1 soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Tuz Karabiber 4 su bardağı su üzeri için 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Kelecoş: Fasulye, nohut ve mercimeği ayrı kaplarda bir gece suda bekletin Nohut, fasulye ve buğdayı bir miktar su ile aynı tencereye alıp haşlayın Ayrı bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın Yağ ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun Soğan yumuşayınca kuşbaşı etleri ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin Etler pişmeye yakın baklagilleri ekleyip 4-5 dakika orta ateşte pişirin üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edin Yoğurt, yumurta sarısı ve unu geniş bir kapta iyice karıştırın üzerine 1 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırın ve azar azar tencereye ekleyin Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın Kısık ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın Küçük bir sos tenceresinde tereyağı, ayçiçeği yağı ve kırmızı pul biberi yarım dakika ısıtın çorbayı servis kaselerine aktarın üzerine tereyağlı ve biberli sostan gezdirip sıcak servis yapın |
|