Ançuezli Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ançuezli Makarna![]() 375 gr rigatoni (kalın kalem makarna) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 300 gr konserve ançuez 2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı 1 soğan 2 diş sarımsak 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu 250 ml süt 100 ml krema Tuz Taze çekilmiş karabiber Ançuezli makarna: Makarnayı paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın Tuz ile tatlandırın![]() Bir sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın Ançuez, taze biberiye, ince kıyılmış sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu ve halka doğranmış soğanları soteleyin Soğanlar yumuşayınca süt, limon suyu ve kremayı ekleyip iyice karıştırın ve 3-4 dakika daha pişirip ateşten alın![]() Makarnayı bir kapta sosla iyice harmanlayın Taze çekilmiş karabiber serpip biberiye yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın
|
|
|
|