Tavuk Etli Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Etli Makarna![]() 1 paket makarna 400 gr tavuk göğüs eti 3 kabak 3 havuç 1 kırmızıbiber 300 ml krema 1 soğan Tuz Karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra) Tavuk etli makarna: Makarnayı zeytinyağı ve tuz ilave edilmiş kaynayan suda haşlayın Derin ve büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın İnce kıydığınız soğan ve biberi soteleyin Kabakların kabuklarını soyup ince şerit halinde dilimleyin Hafif diri kalacak şekilde küçük bir tencerede haşlayın Havuçları rendeleyip 3-4 dakika haşlayın Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tavada zeytinyağı ve kekikle birlikte soteleyin Tüm sebzelerle birlirkte harmanlayın Kremayı ilave edip 2 dakika daha pişirin Ocağın altını kapatın Tuz ve karabiberle tatlandırıp makarnayı tavuk etli sebze karışımına ilave edin Harmanlayıp servis yapın
|
|
|
|