Pastırmalı Ve Sebzeli Lazanya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Ve Sebzeli Lazanya![]() 1 paket lazanya 1 su bardağı bezelye 2 havuç 500 gr mantar 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 limonun suyu 10 dilim pastırma Tuz Karabiber Kırmızı pulbiber Pastırmalı ve sebzeli lazanya: Lazanyaları bir tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağlı kaynar suda haşlayın Süzülmesi için kağıt havlu üzerine alıp aralıklı olarak dizin![]() Havuçları soyup rendeleyin Mantarları dilimleyip kararmaması için 15 dakika limonlu suda bekletin Bezelyeleri haşlayın Sıvıyağını tavada ısıtıp havuç ve mantarları kavurun Bezelyeleri ve pastırmayı ocaktan indirmeye yakın havuçlu karışıma ekleyin Tuz ve baharatla tatlandırın Tavanın kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin Lazanyaların bir kısmını yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine bezelyeli karışımı dökün Bu işlemi toplam üç kat olacak şekilde hazırlayın Üzerine pastırma dilimleri ve kaşarpeyniri rendesi ile süsleyin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
|
|
|
|