Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çanağında, ezme, nohut, yufka

Yufka Çanağında Nohut Ezme

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufka Çanağında Nohut Ezme





200 gr nohut
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yufka çanağı için
1 yufka
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yufka çanağında nohut ezme:
Yufkayı mutfak tezgahına serip zeytinyağı ile yağlayın 10 cm’lik uzun şeritler halinde kesin Her bir şeridi rulo yapıp gül şeklinde olacak şekilde içe doğru sarın 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin

Nohutları haşlayıp suyunu süzün Ilındıktan sonra mikserle iyice ezin Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırın

Hazırladığınız ezmeyi yufka çanaklarının üzerinde servis yapın

AKLINIZDA BULUNSUN
Mezeyi börülce, bakla, mercimek ile de hazırlayabilirsiniz İsteğe göre kırmızı pul biber ile tatlandırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.