Yufka Çanağında Nohut Ezme |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufka Çanağında Nohut Ezme200 gr nohut 1 limonun suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz Tuz Yufka çanağı için 1 yufka Yarım çay bardağı zeytinyağı Yufka çanağında nohut ezme: Yufkayı mutfak tezgahına serip zeytinyağı ile yağlayın 10 cm’lik uzun şeritler halinde kesin Her bir şeridi rulo yapıp gül şeklinde olacak şekilde içe doğru sarın 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin Nohutları haşlayıp suyunu süzün Ilındıktan sonra mikserle iyice ezin Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırın Hazırladığınız ezmeyi yufka çanaklarının üzerinde servis yapın AKLINIZDA BULUNSUN Mezeyi börülce, bakla, mercimek ile de hazırlayabilirsiniz İsteğe göre kırmızı pul biber ile tatlandırabilirsiniz |
|