Mercimekli Peynir Topları |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Peynir Topları1 su bardağı rendelenmiş taze kaşarpeyniri 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi 1 yumurta 3~4 taze soğan 3 diş sarımsak Tuz karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 su bardağı mısır unu Kızartmak için ayçiçeği yağı Mercimekli peynir topları: Taze soğanları temizleyip kıyın Sarımsakları soyup ezin Mercimeği yıkayıp süzün Geniş bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin Orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp suyunu süzün ve akan suyun altında durulayın Mercimeğin yarısını mutfak robotuna aktarın Taze soğan, yumurta ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın Bir kaba alıp kalan mercimek, kimyon, ekmek kırıntısı, rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberi ilave edin Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın Mercimekli hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elinizde yuvarlayın Mısır ununa bulayın Ayçiçeği yağını tavada ısıtın Hazırladığınız mercimek toplarını kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün Servis yapın |
|