Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hellim, limonlu, sarma

Limonlu Hellim Sarma

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Hellim Sarma





6 kırmızıbiber
200 gr hellim peyniri
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 dal taze kekik ya da
1 tatlı kaşığı kuru kekik
5 yeşil zeytin ince doğranmış
Yarım limonun suyu
1 rendelenmiş limon kabuğu
6 frenk soğanı
Tuz

Limonlu hellim sarma:
Biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin

Peyniri 6 eşit parçaya bölün Her bir dilimi biberlerin içine yerleştirin Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, kekik, zeytin ve pul biber serpiştirin Rulo şeklinde sarın Frenk soğanı ile bağlayın Tuz serpiştirin

Fırın ızgarasında biberleri önlü arkalı 5’er dakika pişirin Servis tabağına alıp dilimlenmiş zeytin ve kekik yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.