07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohut Ve Yoğurtlu Ezme

Malzemeler (6 kişilik)
250 gr nohut
2 çorba kaşığı tahin
1 çorba kaşığı yağsız yoğurt
3 diş dövülmüş sarımsak
½ tatlı kaşığı tuz
Bir tutam taze çekilmiş karabiber
Bir tutam kırmızıbiber
Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Nohutları soğuk suda hafifçe yıkayıp, bir tencereye boşaltarak üstlerini 5 cm örtecek kadar soğuk su ekleyin Su yüzeyinde yüzen nohutlar olursa, alıp atın Tencereyi kapağı aralık olarak ateşe koyup, bir taşım kaynatın Altını kısıp, tencerenin kapağını yarım kapatarak nohutları 2 dakika kaynatın Tencereyi ateşten alıp, kapağını sıkıca örtün ve en az 1 saat bir kenarda bekletin (Bir gece soğuk suda bekletilmiş nohut da kullanabilirsiniz ) Suyu iyice emerek şişmiş nohutları bir süzgeçle iyice süzün Yeniden tencereye koyup, üstlerini 5 cm örtecek kadar soğuk su ekleyin Tencereyi ateşe koyup, orta ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar (45 dakika - 1 saat) pişirin (Arada suyunu çekerse hemen su ilave edin ) Tencereyi ateşten alıp, iyice pişmiş nohutları bir süzgeçle süzerek, soğumaya bırakın Soğuyan nohutları blender’a koyup tahin, yoğurt, sarımsak, limon suyu, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekledikten sonra, kremamsı bir kıvama gelene kadar (yaklaşık 45 saniye) karıştırın Ezmeyi çukur bir tabağa aktarıp, üstüne kırmızıbiber ve kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapın
|
|
|