Yulaflı Ve Patatesli Kroket |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yulaflı Ve Patatesli Kroket500 gr patates 4 jambon 1 çay bardağı konserve mısır 4 taze soğan 2-3 dal maydanoz 3 çorba kaşığı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi 150 gr yulaf ezmesi Tuz, karabiber Kızartmak için sıvıyağ Yulaflı ve patatesli kroket: Patatesleri haşlayıp süzün Kabuklarını soyup rendeleyin Taze soğan, maydanoz ve jambonu kıyın Bir kapta patates, soğan, maydanoz, jambon, mısır, ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin Yumurtayı çırpın Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin Sıvıyağı kızdırın Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun |
|