Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kroket, patatesli, yulaflı

Yulaflı Ve Patatesli Kroket

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yulaflı Ve Patatesli Kroket





500 gr patates
4 jambon
1 çay bardağı konserve mısır
4 taze soğan
2-3 dal maydanoz
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
150 gr yulaf ezmesi
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

Yulaflı ve patatesli kroket:
Patatesleri haşlayıp süzün Kabuklarını soyup rendeleyin Taze soğan, maydanoz ve jambonu kıyın Bir kapta patates, soğan, maydanoz, jambon, mısır, ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın

Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin Yumurtayı çırpın Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin

Sıvıyağı kızdırın Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.