![]() |
Yoğurtlu Kabak Ezme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Kabak Ezme![]() 1 kg ![]() 4 çorba kaşığı un 1 çay bardağı zeytinyağı Yoğurt Sarımsak Dereotu Tuz Toz kırmızı biber Su Yapılışı: Önce unu yağ koymadan kendi halinde tavada ateşte kavurup, bir kenara koyalım ![]() Kabakların kabuklarını bıçak ile sıyırdıktan sonra yıkayıp, halka halka doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kaynadıktan sonra 2 parmak kadar su kalmış olmalı, fazla su olursa dökebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tadına bakarak istendiği kadar tuz ilave edebilirsiniz ![]() ![]() Cam bir kaba boşaltın bir kenarda soğumaya bırakın ![]() ![]() Kabak soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurdu 2 parmak geçecek kadar kabak üzerine yayın ![]() Zeytinyağını üzerinde gezdirdikten sonra dereotu ve toz kırmızı biber ile süsleyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|