Cevizli Çarliston Graten |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Çarliston Graten4 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 kg çarliston biber Yarım bayat ekmek içi 4 diş sarımsak 4 dal maydanoz 50 gr lor peynir 3 çorba kaşığı çekilmiş ceviz Tuz, karabiber, pulbiber Cevizli çarliston graten: Çarliston biberleri yıkayıp kurulayın Izgarada közleyip kabuklarını soyun Derin bir fırın kalıbını yağlayın Çarliston biberleri, sapları üstte kalacak şekilde kalıba yerleştirin Ekmeği ufalayın Sarımsakları soyup ezin Maydanozu yıkayıp kıyın Peyniri ufalayın Hazırladığınız malzemeleri bir kaseye alın Ceviz, pulbiber, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın Hazırladığınız cevizli karışımı kalıptaki biberlerin üzerine serpin ve mısırözü yağını gezdirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 4-5 dakika pişirin Sıcak ya da ılık olarak servis yapın Afiyet olsun |
|