![]() |
Naneli Bezelye Püresi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naneli Bezelye Püresi...![]() 300 gr iç bezelye 2 yumurta yarım su bardagı krema 2 yamak kasıgı rende kasar peyniri 1 tutam tarcın 3 corba kasıgı zeytinyağ 2 corba kasıgı limon tuz nane yaprakları Yapılışı: İç bezelyeyi tuzlu suda haslayalım(Bu arada istediğiniz sebzedende yapabilirsiniz bu püreyi) 2 yemek kasıgını ayırıp ezelim blendırda ![]() ![]() Krem kramel kablarına yada fırına dayanıklı kaplara koyup agızlarını folyayla örtüp benmari usulü pişirelim yaklaşık 180 derecede 15-20 dakika kadar ![]() Hazırlanan püreyi servis tabagına alıp üzerlerine önce ayırdıgımız bezelye tanelerinden biraz koyup ardından ;yag limon nane ve karabiber karısımını dökünsüsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|