Kulak Tarifi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kulak Tarifidaha kendim denemedim ama cok kez yedim annem sagolsun Malzemeler Hamuru için; 1 yumurta 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağına yakın su Üzeri için; Peynir veya çökelek Sosu için; 2 diş sarımsak 2-3 kaşık tereyağı Hazırlanışı -Yoğurma kabında un, yumurta, tuz ve aldığı kadar su ile sert bir hamur yoğurun, hamurun üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin -Hamuru iki veya 3 bezeye ayırın her bezeyi oklava ile mantı gibi açın (ince olmasın) -Açtığınız hamuru üçer parmak genişliğinde karelere kesin, karenin iki ucunu birleştirip ortada bastırın Sonra hafif unladığınız tepsiye sıralayın -Büyükçe bir tencereye yarısından fazla su koyun kaynasın Kaynayan suyun içerisine bir miktar tuz ilave edin, hamurların hepsini tek tek kaynar suya atın 8-10 dakika haşlayın -Pişen hamurları delikli kepçeyle alarak genişçe bir tepsiye koyun -Üzerine peynir rendesi veya çökelek serperek, tereyağlı sarımsaklı sos dökünYanında yoğurtla servis yapın Sos için: Küçük bir tavada tereyağını kızdırın, ezdiğiniz sarımsakları yağa ilave edin, bir iki karıştırın (sarımsaklar yanmasın) üzerine 3-4 kaşık hamurun suyundan koyun sos kaynayınca hamurların üzerine dökün Alintidir |
|