![]() |
Aşure Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşure Ekmeği![]() Malzemeler: (4 küçük somun) 3¼ bardak beyaz un 1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya 1 silme tatlı kaşığı tuz 1 yumurta 4 çorba kaşığı şeker 1 bardak süt, oda sıcaklığında 3 çorba kaşığı gül suyu 3 dolu çorba kaşığı elma sosu, yoksa sıvıyağ ½ bardak çekirdeksiz kuru üzüm 8 adet kuru kayısı 6 adet kuru incir Üzeri için: 1 yumurta akı 1 çorba kaşığı file badem 1 çorba kaşığı susam Yapılışı: Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın ![]() Oda sıcaklığındaki sütü, gül suyunu, yumurtayı, elma sosunu (veya sıvıyağı) ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun ![]() Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır ![]() Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın ![]() Oda sıcaklığındaki sütü, gül suyunu, yumurtayı, elma sosunu (veya sıvıyağı) ilave ederek hamurunuzu 6-7 dakika yoğurun ![]() Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır ![]() Hamuru evin ılık bir yerinde 1 saat mayalanmaya bırakın ![]() Kuru meyveleri ayrı kaplara alıp üstlerine yarımşar bardak sıcak su ilave ederek 30 dakika bekletin ![]() Kağıt havlu ile kurulayın ![]() Kayısı ve incirleri küçük küp şeklinde doğrayın ![]() Üzümleri, kayısıları ve incirleri hamura ilave ederek malzemelerin iyice karışması icin 2-3 dakika daha yoğurun ![]() Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırıp mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak düzgün bezeler haline getirin ![]() İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarmaları için bekletin ![]() Ekmeklerin üzerine fırçayla yumurta akını sürüp file badem ve susamla süsleyin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstleri iyice kızarana kadar pişirin ![]() Afiyet olsun… dır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|