07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buzlu Börek
Buzlu Börek
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1/2 paket erimiş margarin
- 1/2 kalıp beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- tuz
- karabiber
- kimyon
- 1 yumurta (sarısı üstüne, beyazı içi için)
- çörekotu
- buzlu su
Hazırlanışı:
İçi için peynirleri bir kapta ufalayıp, kimyon, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve yumurta akıyla karıştırın İlk yufkayı tezgaha serip, üzerine erimiş margarini sürün Diğer yufkayı onun üzerine serip, yine erimiş margarin sürün Son yufkayı da diğer yufkaların üzerine koyup, bir şey sürmeyin Yufkaları 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin ve her bir üçgenin geniş kısımlarına peynirli içten koyup, sigara böreği gibi sarın, uçlarını suyla ıslatıp yapıştırın Börekleri derin bir tencereye koyduğunuz buzlu suya atın ve 30 dakika bekletin Sonra börekleri elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve ağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
|
|
|