Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buzlu, börek

Buzlu Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzlu Börek



Buzlu Börek
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1/2 paket erimiş margarin
- 1/2 kalıp beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- tuz
- karabiber
- kimyon
- 1 yumurta (sarısı üstüne, beyazı içi için)
- çörekotu
- buzlu su
Hazırlanışı:
İçi için peynirleri bir kapta ufalayıp, kimyon, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve yumurta akıyla karıştırın İlk yufkayı tezgaha serip, üzerine erimiş margarini sürün Diğer yufkayı onun üzerine serip, yine erimiş margarin sürün Son yufkayı da diğer yufkaların üzerine koyup, bir şey sürmeyin Yufkaları 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin ve her bir üçgenin geniş kısımlarına peynirli içten koyup, sigara böreği gibi sarın, uçlarını suyla ıslatıp yapıştırın Börekleri derin bir tencereye koyduğunuz buzlu suya atın ve 30 dakika bekletin Sonra börekleri elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve ağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.