Kandil Simiti Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kandil Simiti Tarifi100 gr tereyağı2 çorba kş sirke2 yumurta sarısı 1 paket kabartma tozu 1,5 çorba kş toz şeker1/2 su br yoğurt2 tatlı kş mahlep1 çay br zeytin yağıÜzeri için: Yumurta akı Susam Hazırlanışı : Derin bir kabın içine yumurta sarılarını aldıktan sonra sıra ile yumuşatılmış tereyağı,sıvı yağı,yoğurdu,mahlebi,tuzu ve toz şekeri ardından sirkeyi alalım Bu karışımın üstüne yavaş yavaş un dökerek kıvama gelene kadar yoğuralım Hamurdan parçalar kopararak simit şeklini verelim sonra da sırayla yumurta akı ve susama batırıp yağlı tepsiye dizelim Önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirin Afiyet olsun![]()
|
|
|
|