Açma Düğüm Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Açma Düğüm Poğaça![]() AÇMA DÜĞÜM POĞAÇA: 1 ç b sıvıyağ ,1s b ılık su,kibrit kutusu kadar maya, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker , 1,5 tatlı kaşığı tuz , aldığı kadar un ![]() içine sürmek için:250 gr tereyağ yada margarin harcı için peynir maydonoz tereyağ hariç tüm malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 beze alarak ince açıyoruz erittiğimiz tereyağdan sürüyoruz Peynirli harctan ilave ederek , rulo sarıp gevşek düğüm atıyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp tepsiye diziyoruz 1 saat tepside mayalandırıyoruz kabarınca 175 derecedeki fırında pişiriyoruz![]() ılık servis ediyoruz AFİYET OLSUN
|
|
|
|