Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanaklı, kişilik, rulolar, somonlu

Somonlu İspanaklı Rulolar 6 Kişilik

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu İspanaklı Rulolar 6 Kişilik



Malzemeler

2 paket dondurulmuş ıspanak,

30 gram yağ,

1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan

1 yemek kaşığı dereotu

Karabiber

6 yumurta

1 yemek kaşığı mısır unu

1 yemek kaşığı limon suyu

1/4 bardak parmesan peyniri

Doldurmak için:

1/4 bardak doğranmış yeşil soğan,

1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu,

1 yemek kaşığı limon suyu

250 gram krem peynir

250 gram somon füme



Yemeğin Tarifi

Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın Tereyağını tencerede eritin Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin Ispanağı ekleyin Karabiberle tatlandırıp ateşten alın Yumurtaları çırpın Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın Sertleşinceye kadar firında tutun

Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın Soğan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın

Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin Servis yaparken, 2 cm eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Somonlu İspanaklı Rulolar 6 Kişilik

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu İspanaklı Rulolar 6 Kişilik



Malzemeler (6 Kişilik)
* 2 paket dondurulmuş ıspanak,
* 30 gram yağ,
* 1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan
* 1 yemek kaşığı dereotu * Karabiber * 6 yumurta
* 1 yemek kaşığı mısır unu
* 1 yemek kaşığı limon suyu
*1/4 bardak parmesan peyniri

Doldurmak için : * 1/4 bardak doğranmış yeşil soğan, * 1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu, * 1 yemek kaşığı limon suyu * 250 gram krem peynir * 250 gram somon füme

1 – Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartınTereyağını tencerede eritinSoğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirinIspanağı ekleyinKarabiberle tatlandırıp ateşten alınYumurtaları çırpın
2 – Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayınSertleşinceye kadar firında tutun
3 – Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpinYine bir havluyla örterek soğumaya bırakınSoğan,dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın
4 – Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirinHarçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyunBir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin
5 – Servis yaparken,2 cmeninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.