07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağ Mantısı...

Hamur için gerekli malzemeler; yarım paket yaş maya
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı ılık su,tuz, un
İçi için gerekli malzemeler ; 200gr kıyma
1tatlı kaşığı kırmızı toz biber,tuz
Maya,su ,sıvı yağ ,yoğurt,tuz,yumurta yoğurma kabının içerisine konarak iyice karıştırılır Un illave edilerek yumuşak kıvamda bir hamur yapılarak ,mayalanması için üzeri örtülür Mayalanan hamur unlanmış tezgahın üzerine alınarak yarım santimetre kalınlığında açılır ve iri iri karelere kesilir Ortalarına hazırlanan iç malzemesi konur ve karşılıklı kenarların ortaları birleştirilerek mantılar kapatılır Bu mantının değişik kapatma şekilleri var ama en çok bu şekli uygun olur mantılar kapatma yerleri alta gelecek şekilde kızgın sıvı yağın içerisine atılarak her tarafıı iyice kızartılır kızartılan mantıların mantıların üzerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır 
|
|
|