Yoğurtlu Sebze Gözlemeleri |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Sebze GözlemeleriMalzemeler 60 gr un 60 gr kepekli un ½ tatlı kaşığı kabartma tozu ½ tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı garam masala (Hint baharatı, isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı zerdeçal ½ tatlı kaşığı kakule 1 çorba kaşığı çiçekyağı 100 gr patates rendesi 100 kereviz rendesi Kişnişli ve yoğurtlu harç 175 gr süzme yoğurt Bir tutam tuz ½ tatlı kaşığı limon suyu ½ tatlı kaşığı taze rendelenmiş limon kabuğu 1 demet taze kişniş Hazırlanışı Harcı hazırlamak için bütün harç malzemesini bir kasede karıştırıp, geniş bir çukur tabağa boşaltarak, tabağı buzdolabına kaldırın Gözlemelerin sulu hamurunu yapmak için unu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kaseye eleyin Kalın tabanlı bir tavada garam masalayı güzel bir koku salana kadar kavurun Kasedeki unlu karışıma kavrulmuş garam masalayı, zerdeçalı ve kakuleyi katıp karıştırın Unun ortasında bir çukur çukur açıp, yoğurdu yaklaşık ½ su bardağı suyla karıştırdıktan sonra çukura koyun Çiçek yağını da katıp, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam ederken, patates ve kereviz rendelerini de katın Önce fırınınızı 170 derecese 4 dakika ısıtın Bir krep tavasını ya da büyük tavayı orta ateşe oturtup, birkaç damla soğuk su damlatarak, çıtırdamaya başlayıncaya kadar ısıtın Çıtırdamaya başlayınca, bir çorba kaşığıyla tavaya sulu hamurdan aralıklı olarak birkaç kaşık koyup, kaşığın tersiyle hafifçe bastırarak yuvarlak bir biçim verin Orta ateşte gözlemelerin her iki yüzlerini hafifçe kızarana kadar pişirin Pişen gözlemeleri bir fırın tepsisine çıkarıp, üstlerini alüminyum folyoyla kapatın Tepsiyi fırına sürüp, gözlemeleri, kalan gözlemeleri pişinceye kadar sıcak tutun Bütün gözlemeler pişince, geniş bir tabaklara ya da bir tepsiye yerleştirip, üstlerine buzdolabındaki kişnişli ve yoğurtlu harçtan birer tatlı kaşığı koyarak servis yapın |
|