Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çıtır, milföylü

Milföylü Çıtır Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Çıtır Börek





8 milföy hamuru
500 gr ıspanak
1 pırasa
200 gr beyaz peynir
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber

üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam veya çörek otu

Milföylü çıtır börek:
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın Yemeklik doğradığınız pırasayı ilave edip soteleyin Pırasa yumuşayınca yıkadığınız ve iri iri doğradığınız ıspanakları ilave edip sotelemeye devam edin Ispanak yumuşayınca tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın Soğuduktan sonra rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip karıştırın Her milföy hamurunun üzerine un serperek dikdörtgen şekilde açın Milföyün dar kenarına ıspanaklı harcı paylaştırıp sıkı olmayan bir rulo haline getirin Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.