Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, pastırmalı, peynirli

Pastırmalı Ve Üç Peynirli Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Ve Üç Peynirli Börek





6 yufka
8 dilim pastırma
150 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
150 gr rendelenmiş beyaz peynir
15 su bardağı süt
15 çay bardağı su
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pastırmalı ve üç peynirli börek:
Taze ve eski kaşar peynirleriyle beyaz peyniri büyük bir kaseye rendeleyin Pastırmayı ince uzun parçalar şeklinde ufalayıp ilave edin Süt, su, zeytinyağı ve yumurtayı bir kapta çırpın 50 cm çapında yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde tepsiye yayın Sütlü karışımdan birkaç kaşık alarak yufkanın üzerine gezdirin Kalan yufkaları 10 cm'lik parçalar şeklinde kesin Yufka parçalarının yarısını aralarına sütlü karışımdan gezdirerek tepsiye düzgün bir şekilde dizin Pastırmalı peynir harcını yarı yufkaların üzerine serpin Kalan yufka parçalarını yine aralarına sütlü karışımdan gezdirerek harcın üzerine dizin Tepsinin kenarında kalan yufkayı üstte toplayarak kapatın Sütlü karışımdan sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin Börek ılındıktan sonra dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.