Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, tas

Tas Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Böreği





2 yufka

İç harcı için
300 gr kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Yarım demet maydanoz
Tuz
Tereyağı

Tas böreği:
Kıymayı tavaya alıp kısık ateşte kavurun Kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstıkları ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin Kuş üzümlerini, tuzu, karabiberi, tarçını ve kıyılmış maydanozu ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın Ateşe dayanıklı büyük bir tasın içine tereyağı sürün Yufkalardan bir tanesinin üzerine tereyağı sürüp kenarları dışarı taşacak şekilde tasın içine yerleştirin Diğer yufkayı da üzerine yerleştirin Hazırladığınız iç harcı tasın içine doldurun Kenarlardan sarkan yufkaları iç harcın üzerine doğru kapatın Tası bir tepsi üzerine ters çevirin Tepsiyi kısık ateş üzerine yerleştirin Yaklaşık 20-25 dakika pişirin Tası böreğin üzerinden alın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.