Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
somonlu, tart

Somonlu Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu Tart





8 patates
500 gr somon
1 su bardağı kaşar peyniri
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 limonun suyu
1 dal kereviz sapı
2 orta boy havuç
5~6 dal dereotu
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

Somonlu tart:
Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve bol tuzlu suda haşlayın Haşlanmış patatesleri iyice süzün ve 5 dakika kurumasını bekleyin çatalla ezerek püre haline getirip bol karabiber ve zeytinyağıyla harmanlayarak bekletin

Somonları buharda 5-6 dakika kadar pişirin Biraz soğuduktan sonra derisini ve varsa kılçıklarını temizleyin Birer lokmalık parçalar halinde doğrayın Havuçları ve kaşar peynirini rendeleyin, dereotu ve kereviz sapını incecik doğrayın, Hepsini doğranmış somonların içine ilave edin Karabiber, yeteri kadar tuz, limon suyu ve hardalı da ekleyerek balıkları dağıtmadan karıştırın

Fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın ve içine somonlu karışımı dökün üzerine patates püresini yerleştirin 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Yanında bol yeşil salata veya buharda pişirilmiş taze mevsim sebzeleriyle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.