Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, börek

Biberli Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Börek





1 kg un
10 gr yaş maya
1 çay bardağı ılık su
Tuz
1 tatlı kaşığı çörek otu
üzeri için
10 kurutulmuş kırmızıbiber
1 soğan
1 çay kaşığı toz rezene
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı susam
Yarım çay bardağı zeytinyağı
10 dal ince kıyılmış maydanoz

Biberli börek:
Kurutulmuş biberleri sıcak suda bekletin ve suyun içinde soğumaya bırakın Soğuyan biberleri süzüp havanda ezin Diğer malzemeleri ilave edip karıştırın Mayayı ılık suda eritin Bir kapta un, çörek otu ve tuzu karıştırın Su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun Hamuru 1 saat dinlendirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın Tezgahı yağlayıp hamurları uzunlamasına açın Hamurları kıvırarak içe doğru gül şeklinde sarın üzerlerine biberli harçtan paylaştırın 180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin Ilık ya da sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.